EINDSTAND CLUBKAMPIOENSCHAP 2020

      Reacties uitgeschakeld voor EINDSTAND CLUBKAMPIOENSCHAP 2020

Vandaag 10/10/2020 vond onze laatste manche van ons clubkampioenschap plaats. Nadat we onze 3de en laatste manche moesten annuleren vorig weekend door het slechte weer, konden we dit weekend het met volle moed aanvatten. ‘s nachts geregend en overdag het zonnetje. Perfecter voor het parcours kon dit niet zijn. Er was juist 1 spelbreker namelijk de wind. Deze zorgde ervoor dat op het 1ste en 3de stuk lekker wat wind op kop zat. Dus het kon wel eens een tactische cross worden.

Alle deelnemers stonden te poppelen om hun klassement te verdedigen. Dus na een mooie inrijsessie konden we beginnen.

Bij de 5-7 jarige stonden Toon Roose en Nora Beeckmans hoog aangeschreven. De titel ging tussen hun beide. Nadat Nora een knal start maakte in de 1ste manche moest Toon even op adem komen. In de manches daarna was Toon niet meer te verassen en breiden hij de overwinningen aan één stuk. Mooi gevecht tussen deze 2 toppers was waarbij TOON ROOSE kampioen werd voor NORA BEECKMANS en INAYA PILLET.

Bij de 8-9 jarige was er de laatste wedstrijd een mindere opkomst van deelnemers door het koude weer. Maar dat lieten Kirill Hustin en Noore Deridder niet kou. Kirill kon deze wedstrijd mooi winnen met een 1-1-1 in de manches en een overwinning in de finale. De geblesseerde Tine Dermaut zag dan ook hoe haar concurrent zich kroonde tot kampioen. Noore Deridder nam het zag van Kirill maar miste het laatste punchje om eens te winnen.

Bij de 10-jarige stond Titelverdediger Aiko Bautmans aan de start. Hij stond erop gebrand om zijn titel te verlengen. Zijn dorpsgenoot Ask Norulf was de laatste tijd in vorm aan het komen, dus kon het deze keer wel spannend worden en dat werd het ook. De eerst reeks nam Ask direct de holeshot. Aiko moest direct aan de bak. Maar het noodslot sloeg toe. Ask reed de laatste bocht in en maakte een slipper, Aiko die juist achter hem reed kon niet meer ontwijken en knalde er mooi op. Sam en Vikke zagen hun kans en namen deze dan ook in de 1ste reeks. Door de val was ask een beetje de focus kwijt en behaalde nadien drie 2de plaatsen achter titelverdediger Aiko Bautmans die zijn titel mooi wist te behouden.

En dan de 11-jarige. Eén van de spannendste reeksen in onze streek. De titel was normaal al bekend maar in de cross weet je nooit. De leider in het klassement Thomas Smismans stond aan de start om het op te nemen tegen zijn concurrente Fleur De Tant. Deze meid was een taaie klant voor Thomas de vorige 2 manches en dat zal het ook deze keer worden. Na de bliksem starten van Fleur in de manches kon Thomas het elke keer goedmaken behalve de laatste. Maar niet getreurd de finale moest nog gereden worden en dat is eigenlijk de Manche van de dag. Na een kleine pauze van de jury kon men de finales aanvatten. Thomas gestresseerd, Fleur gestresseerd Mile, Kobe en Seppe hadden ook het finale stressje want je weet maar nooit iemand tegen de vlakte, wou in deze categorie zeggen 1 plaatsen opschuiven in het klassement. Fleur nam haar blits start en nam thomas in haar zog Mile, kobe en Seppe haakten hun wagon aan en weg waren ze. Waar Thomas sterk is (de bochten) was het deze reeks iets minder maar hield zijn hoofdje cool en wachtte mooi af tot lijn 4. Ontstak zijn racket en nam juist voor de finish de dagwinst in handen. Dit wou zeggen dat Thomas champion 2020 is voor Fleur en Mile.

Van de ene spannende klasse naar de andere. Hierbij kon nog 3 man kampioen worden. Loïc Pète, Sander Schadron en Ignace Simons één van deze jongens kon zich kronen tot kampioen. Maar opgelet want ook rivaal Loïc Vanderslock was terug in de game na zijn polsblessure. Dus tactiek was in deze klasse geen overbodige luxe. In de manches was te zien dat Ignace zich mooi warm gedraaid had in de training. Sander daarentegen had het deze keer wat moeilijker maar wist dat de finale het moment zou worden dus bleef hij kalm. Vanderslock nam zijn plaatsje terug in bij deze jongens en reed mooie 2de en 3de plaatsen in de manches. Pète controleerde de boel mooi en wist zich mooi te nestelen op de 2de en 3de plaats in de manches. ARE YOU READY FOR THE MAINS zouden ze zeggen in de USA en dat waren ze ook juist een knikje of vuistje kon eraf voor de finale. De start valt. En weg was ie de Beer van Halle Ignace nam een super start en nam Sander mooi mee in het zog. Na de 1ste bocht was het 1ste doel van Ignace al in de pocket Holeshot award was binnen. Nu vlammen naar doel 2 dacht hij en deed dat ook tot het moment dat Loïc Pète zijn diesel was opgewarmd en zich nog juist op de lijn richting dagwinst smeed. Dus het verdict was er Loïc redde zijn 1ste plaats in het klassement en kroonde zich tot Kampioen voor Ignace 2de en Sander 3de.

Na deze bloedstollende reeksen was het tijd voor de 15+. Hierbij nam Arne Deneyer zoals de vorige manches de kop en liet die niet meer los en kroonde zich tot kampioen met het maximum van de punten. Owen Vanzeebroeck deed elke keer zijn best en kwam elke manches korter en korter maar het mocht niet baten en werd telkens 2de en kroonde zich tot vice kampioen.

En als men dacht oef tis gedaan. We kunnen eindelijk bekomen dan was er toch niet die MAMA reeks zeker. JAJA de Mama’s mochten hun skills ook dit jaar weer laten zien aan hun kids. Renske Vanden Houde, Nathalie Bousmans, Christel Kuppens werden telkens naar de finish geschreeuwd door hun kids. Hierbij wist Renske zich te kronen tot kampioen voor Nathalie en Christel. Proficiat Mama’s!!!

Nu de Mama’s het voortouw genomen hadden konden de Papa’s zich niet laten doen. Hierbij wist Johnny zijn 1ste plaats mooi te verdedigen voor zijn concurrent Pierre Hustin waar hij de volgende jaren een mooie battle mee zal strijden.

DIT WAS CLUBKAMPIOENSCHAP 2020. PROFICIAT AAN ALLE PILOTEN JULLIE WAREN GEWELDIG.