BMX Halle presenteert nieuwe clubtrui en unieke sidecar! (regiosport.be)

      Reacties uitgeschakeld voor BMX Halle presenteert nieuwe clubtrui en unieke sidecar! (regiosport.be)

Svendsen Goeman in zijn nieuwe clubtenue en naast de mascotte Foto: BMX Halle

Het BMX-seizoen 2021 staat voor de deur en BMX Halle is dit jaar meer dan klaar, net zoals vorig seizoen het geval was. Toen stond ook iedereen paraat toe een week voor het aanvatten van het sportieve jaar. De Halse BMX-club onderging een metamorfose op het vlak van clubkledij en heeft er nu ook een clubmascotte bij. Met zeventig actieve leden hopen ze dat ze komende maanden wel kunnen biken, maar dat is gezien de huidige situatie en het gebrek aan beleid daaromtrent een groot vraagteken.

“Als gevolg van corona zijn er verschillende renners gestopt, langs de andere kant waren onze trainers gemotiveerd om voor alle bikers schema’s op te stellen. Gelukkig heeft onze club ook heel wat nieuwe rijders aangetrokken. Om niet te spreken van een recordaantal, twintig nieuwe piloten staan klaar om 2021 goed aan te vatten. Onze club bestaat nu uit zeventig actieve leden en dit elk op zijn eigen niveau”, wist voorzitter Alex Goeman die in Asse woont.

Gezien de heersende coronamalaise hebben de oranje-blauwen geen plannen voor een nationale wedstrijd.

“Wij hebben dit jaar geen nationale wedstrijd ingepland. We proberen enkele clubwedstrijdjes te organiseren. Speciale organisaties zijn er evenmin voorzien. Als we in de eigen club al wedstrijdjes kunnen organiseren dit seizoen dan zou dat al tof zijn voor onze leden.”

Vorige week was normaal een groot feest voorzien gekoppeld aan de nieuwe truitjesvoorstelling.

“Door corona was dit heel wat minder. We hebben een mooi alternatief gevonden om elke piloot zijn clubshirt in ontvangst te laten nemen. We kregen ook de mogelijkheid om onze mascotte, een echte BMX-sidecar te preserteren. Uniek in de wereld! Deze werd “The Fast Carrot” geheten. Enkele leden hebben deze naam bedacht. Het wordt de bedoeling om tijdens grote evenementen en kampioenschappen onze piloten te laten pronken met deze mooie machine. Zowel de clubshirt als de sidecar werden ontwikkeld door biker en trainer, biker bij de men 19+ en bestuurslid Svendsen Goeman en daar zijn we heel blij mee en fier op.”