BMX INDOOR CAEN 2022

      Reacties uitgeschakeld voor BMX INDOOR CAEN 2022

Hier zijn we weer. De maand februari is al even bezig wat wil zeggen dat het tijd is voor een opwarmertje.

Caen BMX indoor stond vorig weekend op het programma. Een uitgelezen kans voor onze piloten om het wedstrijdgevoel terug op te pikken, terug in de routine te komen. Voor onze club maakten Fleur, Lotte en Svendsen, met hun ouders natuurlijk, deze mooie trip. Alle 3 onze rijders mochten deelnemen aan 2 verschillende wedstrijden.

Op zaterdag mochten Lotte en Fleur deelnemen aan de Supercross du Calvados, dit is een gemengde wedstrijd voor deelnemers van 13j tot en met 16j.In de voormiddag, mochten de dametjes starten, Lotte reed telkens naar een 7de plaats, Fleur reed naar plaatsen 5 – 6 en 7. Geen volgende ronde, maar ze stonden toch hun vrouwtje tussen de oudere deelneemsters.

Svendsen mocht in het avondevent aantreden in de zogenaamde Open de Normandie. Hij reed telkens naar een 5de plaats. Ook voor hem geen volgende ronde. Maar we komen volgend jaar zeker terug om hopelijk eens in deze wedstrijd te mogen starten tegen iemand zoals Sylvain André.Zondag werd er geraced volgens het gekende stramien. Ieder volgens zijn leeftijdcategorie.

Lotte en Fleur moesten al vroeg uit de veren. Hun wedstrijd bij de girls 13/14j startte om 8u30. Fleur werd 6de, 7de en 3de in de reeksen. Niet genoeg voor een 1/4 finale. Ook voor Lotte werd het geen 1/4 finale. Zij reed in de reeksen telkens naar plaats 7. Svendsen mocht na de middag opnieuw starten bij de boys 25/29j. In de reeksen werd hij 3de en 2x 4de. Kwartfinale dus. In de 1/4de finale werd het een 5de plaats. Net niet dus voor een halve finale.

Moe maar voldaan het weekend afgesloten. Nu nog een paar weekjes hard werken en we kunnen aan de wedstrijden op Belgische bodem beginnen.